Opleiding vrijwilligers start in februari 2020

Opleiding vrijwilliger Steenfabriek de Werklust start in februari 

Sedert de LAGA (landesgartenschau) in 2003-een groots opgezette tentoonstelling van natuur, kunst en cultuur- die in dat jaar voor het eerst grensoverschrijdend was, draait de steenfabriek de Werklust succesvol als museum van Industrieel erfgoed.Naast een museumbezoek in de vorm van een rondleiding bestaat er de mogelijkheid om een kopje koffie met krentenwegge te nuttigen, een partijtje boerengolf te spelen en/of het bezoek af te sluiten met een hapje en een drankje.

De Werklust draait geheel op vrijwilligers, het werk bestaat o.a. uit het rijden met de trein (machinist), een rondleiding geven (gids), werkzaamheden entree, schenken van drankjes en verwelkomen gasten (gastheer/gastvrouw)en het onderhoud van het terrein (w.o. de spoorbaan met zijn locomotief).

Opleiding

Om het aantal vrijwilligers op peil te houden starten we in februari 2020 met een opleiding waarin u in een aantal bijeenkomsten in het voorjaar van 2020 kunt worden opgeleid in de werkzaamheden waar u zich tot aangetrokken voelt.U heeft bij ons geen vaste werktijden, u kunt zelf een maand van tevoren aangeven welke dagen u beschikbaar bent, ook al zijn dat maar enkele dagen, door de week of ook in het weekend, er is altijd plek voor u.

Om alvast de sfeer te proeven bent u van harte welkom om geheel vrijblijvend bij ons binnen te lopen, we zijn nog tot 31 oktober 2019 regulier geopend van dinsdag t/m zondag van 12.30 – 17.00 uur of daarna tijdens de kerstexpositie die gehouden wordt van half december 2019 t/m 6 januari 2020.

Op vrijdag 18 oktober 2019 nodigen wij belangstellenden voor het vrijwilligerswerk uit om tussen 16.00 – 20.00 uur in het entreegebouw onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met de locatie steenfabriek de Werklust en de vrijwilligers, hier kunt u terecht voor al uw vragen omtrent ons vrijwilligerswerk.De ingang van het entreegebouw bevind zich aan de Smuddeweg 3, dat ligt aan de achterzijde van de fabriek.

Voor inlichtingen en alvast aanmelden kunt u ons ook altijd bellen op 06-16889829 en/of 06-53543899 of mailen naar dewerklust@outlook.com

Sluit Menu