Opleiding vrijwilligers.

Opleiding vrijwilliger Steenfabriek de Werklust.

Sedert de LAGA (LAndesGArtenschau) in 2003-een groots opgezette tentoonstelling van natuur, kunst en cultuur- die in dat jaar voor het eerst grensoverschrijdend was, draait de steenfabriek de Werklust succesvol als museum van Industrieel erfgoed. Naast een museumbezoek in de vorm van een rondleiding bestaat er de mogelijkheid om een kopje koffie met krentenwegge te nuttigen, een partijtje boerengolf te spelen en/of het bezoek af te sluiten met een hapje en een drankje.

Werkzaamheden vrijwilligers.

De Werklust draait geheel op vrijwilligers, het werk bestaat o.a. uit het rijden met de trein (machinist), een rondleiding geven (gids), werkzaamheden entree, schenken van drankjes en verwelkomen gasten (gastheer/gastvrouw)en het onderhoud van het terrein (w.o. de spoorbaan met zijn locomotief). Hulp bij het opbouwen van de Kerstexpositie. Kortom wij zijn opzoek naar uitbreiding van de vrijwilligersclub.

Opleiding

Om het aantal vrijwilligers op peil te houden krijgt U een opleiding waarin U in een aantal bijeenkomsten  wordt opgeleid in de werkzaamheden waar u zich tot aangetrokken voelt. U heeft bij ons geen vaste werktijden, U kunt zelf een maand van tevoren aangeven welke dagen u beschikbaar bent, ook al zijn dat maar enkele dagen, door de week of ook in het weekend, er is altijd plek voor U. 

De ingang van het entreegebouw bevind zich aan de Smuddeweg 3, dat ligt aan de achterzijde van de fabriek.

Voor inlichtingen en aanmelden kunt u ons ook altijd bellen op 06-22172649 of mailen naar steenfabriekdewerklust@gmail.com