Kerstherberg 2019

Foto Robin Hilberink

 

Er wordt zaterdag 21 en zondag 22 november voor het eerst een kerstherberg gehouden.

Bezoekers kunnen er onder andere deelnemen aan creatieve workshops van Diane Boerrigter.

‘Tekenen is ook voor volwassenen’

In steenfabriek De Werklust in Losser wordt komende zaterdag en zondag voor het eerst een kerstherberg gehouden. Bezoekers kunnen er onder andere deelnemen aan de creatieve workshops van Diane Boerrigter.

1 Wat gaat er precies gebeuren op 21 en 22 december?

“Ik leid het open atelier. Mensen kunnen bij mij aanschuiven om iets te tekenen of te schilderen dat te maken heeft met kerst. Daarnaast heb ik voorgedrukte sterren bij me, voor het opschrijven van een kerstwens. Deze hangen we vervolgens samen op in de vorm van een kerstboom.”

2 Waarom zouden mensen moeten aanschuiven?

“Bij mij krijgen ze de kans om lekker creatief bezig te zijn. In de aanloop naar kerst is iedereen altijd zo druk met van alles. Mensen zijn erg op de buitenkant gericht, terwijl deze dagen eigenlijk bedoeld zijn om pas op de plaats te maken. Met tekenen en schilderen ben je even uit je hoofd.”

3 Moet je heel creatief zijn om mee te kunnen doen?

“Nee hoor, het wordt niet heel ingewikkeld. En mocht iemand geen inspiratie hebben, dan kan-ie altijd nog een van mijn meegebrachte voorbeelden namaken. Plezier hebben is veel belangrijker.”

4 Wat vind je zo leuk aan het geven van dit soort workshops?

“Mensen denken vaak dat tekenen en schilderen voor kinderen is. Maar juist volwassenen kunnen er veel aan hebben. Het is heel leuk om ze mee te nemen in zo’n creatief proces. Ze zijn dan bezig met een deel van zichzelf dat ze niet kennen. Ze komen tot rust.”

5 Oftewel: de kerstherberg is de ideale plek om even tot bezinning te komen?

“Precies. De hele herberg straalt een en al sfeer uit. Er is van alles te doen. Naast exposities en het luisteren naar kerstverhalen, kunnen bezoekers ook een heerlijke kop soep komen eten. Eigenlijk wordt iedereen die langskomt van buiten én van binnen opgewarmd.”

De workshops zijn van 13.00 tot 17.00 uur.

Kosten:  € 5,50 (kinderen € 2.75) voor bezoek kerstexpositie,deelname workshop en kop soep.

Sluit Menu